פיצול פוליסה בין מבטחים שונים

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

24/08/2016 | 21:45 | מאת: אורח

כמה התלבטויות: אני נוסע לאירופה עם בת זוגי ובני התינוק. אני חושב לרכוש ביטוח של ביטוח ישיר עם הרחבה למצב קיים (המקיף). הביטוח הזה לא דורש בכלל חיתום ולכן הרבה יותר נוח. לבני, אני רוצה לרכוש בחברת ביטוח אחרת כיוון שביטוח ישיר לא מוכרים הרחבה למצב קיים לתינוקות (והוא צריך). 1. האם זה נורא לפצל את הביטוח ולרכוש לי ולבת הזוג ביטוח אצל חברה אחת ולבן אצל חברה אחרת? 2. האם ניתן להסתפק בביטוח כבודה של חברות האשראי? (הפעלתי 2 ביטוחים בכרטיסי פלטינום). האם הביטוח הזה יכסה גם כבודה של הבן? 3. מישהו טען שהביטוח של ביטוח ישיר פחות טוב מהביטוח של החברות האחרות, האם יש בזה אמת?

שלום רב, לצערי אוכל לענות לך רק על השאלה העקרונית המתייחסת לפיצול הביטוח - לא רק שלא נורא, אלא אפילו בסדר. חשוב תמיד לרכוש את הביטוח המתאים ביותר למצב הרפואי ולאופי הנסיעה ואם כך עשית, מה טוב. בקשר לשאלותיך האחרות - אינני יודע מה כבודתך מצד אחד ומצד שני מה הכיסוי שניתן. בדוק את תנאי הפוליסה ובחן האם הכיסויים המוזכרים בפרק הכבודה מתאימים לכבודה אותה אתה נושא. הכיסוי יהיה תקף לבעלי הכרטיס בלבד. במילים אחרות - בינך אינו מבוטח במסגרת חברת האשראי (למעט אם יש הסדר הכולל בני משפחה, אולם לא ידוע לי על כזה בכרטיסי הפלטינום). ולשאלתך האחרונה לעניין ההשוואה בין הביטוחים - אני לא יודע מי זה מישהו. אם אתה מעוניין שתיערך בדיקה נכונה ואמיתית, תתעלם מ"מישהו" ופנה לסוכן ביטוח העוסק בביטוחי נסיעות לחו"ל. אגב, זו המלצתי גם ביחס לכל שאר שאלותיך שכן אז תקבל תשובות מלאות וביטוחים מתאימים לצרכיך. בהצלחה

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל