המשך טיפול לאחר חזרה מחו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

20/04/2015 | 17:42 | מאת: רפי

שלום, באופן עקרוני מי אחראי לטיפול למקרה מחלה או פציעה שקרו בזמן השהות בחו"ל לאחר החזרה לארץ? האם הפוליסה או קופות החולים בארץ? לא הצלחתי להבין זאת מעיון בפוליסות השונות כולל זו של פספורט קארד בתודה

שלום רפי , באופן עקרוני קופות החולים מחוייבות להעניק טיפול לכל תושב ישראל הרשום בקופה, ללא קשר לנסיבות האירוע הרפואי או מקום התרחשותו. בפוליסות השונות יש כיסוי להמשך טיפול בישראל לאותם שירותים רפואיים שלא ניתן לקבל אותם דרך הקופות. לעניות דעתי מצב כזה לא מתקיים שכן חוק ביטוח בריאות ממלכתי רחב מאוד. פוליסת פספורטכארד אינה מכסה המשך טיפול בישראל, למעט טיפולי פיזיותרפיה או הידרותרפיה וזאת מבלי לסייג את הזכאות בכיסוי של קופת חולים. הסיבה לכך היא פשוטה - שירותים אלו ניתנים בד"כ לפציעות ולרוב בצורה מצומצמת על ידי קופות החולים ולכן פספורטכארד החליטה להתמקד בכיסוי נדרש ולאו דווקא בכיסוי ריק מתוכן (כמובן לדעתי האישית בלבד). בהצלחה

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל