מצב רפואי קיים לא מאובחן

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

12/01/2015 | 00:12 | מאת: עומר

רן שלום אני סובל מכאבי גב תחתון מזה 4 חודשים, עם הקרנה לרגל. טופלתי מיוזמתי אצל כירופרקט כמה פעמים, ואצל מעסה רפואית אחר כך, והמצב משתפר בהתמדה והינו קל יחסית(לא לוקח משככי כאבים ולא מוגבל פיזית בשום צורה). מעבר לכמה ביקורים תומכים אצל רופאת משפחה- לצורך טיפול באטופן, בדיקות דם בהקשר כללי לזה, לא נבדקתי על ידי רופא מומחה, ולמיטב ידיעתי לא אובחנתי כסובל מבעיה ספציפית על ידי רופאת המשפחה או אף גורם אחר (אני מניח שדעת כירופרקט היא לא כבדת משקל). האם זה נחשב למצב רפואי קיים, שיצריך ממני להתייחס לכך בהתאם בדיווח ובהזמנת פוליסה מיוחדת למקרה של החמרה? ואם אתה לא בטוח על סמך מה שכתבתי, מול איזה גורם אובייקטיבי מומחה אוכל להתייעץ ולברר את הנושא? אני לקראת נסיעה ארוכה למזרח, וביטוח יקר שלא לצורך יהיה בגדר אבדן משמעותי בשבילי. תודה. עומר

שלום עומר, הגדרת מצב רפואי קיים אינה דעתי או דעתו של מישהו אחר אלא לפי תקנות הפיקוח על עסקי הביטוח. וכך בתקנות: "מצב רפואי קודם" – מערכת נסיבות רפואיות שאובחנו במבוטח לפני מועד הצטרפותו לביטוח, לרבות בשל מחלה או תאונה; לענין זה, "אובחנו במבוטח" – בדרך של אבחנה רפואית מתועדת, או בתהליך של אבחון רפואי מתועד שהתקיים בששת החודשים שקדמו למועד ההצטרפות לביטוח; " הטיפול אותו קיבלת, בין אם באמצעות כירופרקט או באמצעות רופא המשפחה, הגם שאינך יודע במדוייק מה גורם לכאבים, נחשב כתהליך אבחון מתועד, ועל כן בעיית כאבי הגב שלך הינה מצב רפואי קודם. בברכה, רן.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל