בעיות בלב שהתגלו לפני נסיעה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

17/12/2014 | 09:37 | מאת: משה

בבדיקת ארגומטריה שגרתית נצפתה איסכמיה נרחבת שמצריכה המשך בירור רפואי: אקו לב במסגרת הקופ"ח ואולי גם מיפוי לב שאעשה ביוזמתי באופן פרטי. עוד חודש אני אמור לטוס. רציתי לדעת מה זה אומר מבחינת הביטוח (האם זה החמרה במצב בריאותי?) מה קורה אם נניח אצטרך לקחת תרופות אבל לא יהיה התערבות פצןmmmmולשנית? האם זה החמרה או שאפשר לעשות את ביטוח כללית המשופר? האם יש ביטוחים ספציפיים למקרים כאלה וכמה יכולים לעלות?

שלום משה, ראשית אני מאחל לך הצלחה בבדיקות ורפואה שלמה. בקשר לביטוח - הביטוחים הרגילים או המורחבים הכוללים הרחבת מצב רפואי קיים, אינם כוללים כיסוי לאירועים רפואיים שאובחנו או התרחשו במהלך ששת החודשים שקדמו לנסיעה וזה המקרה אצלך. ישנם ביטוחים ייעודיים , במיוחד להפרעות קרדיאליות או קרדיווסקולריות שאובחנו או טופלו במהלך אותם שישה חודשים לפני הנסיעה. ביטוחים כאלה נמכרים על ידי פספורטכארד, הראל, מגדל (אם אינני טועה) . יחד עם זאת, מבחינת חיתום רפואי, לא ניתן כרגע להעריך את הסיכוי או הסיכון, וכנגזרת גם את הפרמיה, אלא לאחר שתשלים את כל הבירורים הרפואיים הנדרשים. בלי קשר לביטוח, אני מציע הצעה ידידותית לבחון את תנאי הביטול של נסיעתך המתוכננת, שכן אם חס וחלילה תידרש להתערבות רפואית מעבר לבדיקות, יכול להיות שרופאיך יאסרו עליך לטוס. לאחר שתסיים את כל הבדיקות ותאובחן סופית, תוכל ליצור קשר עם חברות הביטוח שהזכרתי מעלה ולקבל הצעה מתאימה. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל