מה ההבדל בין תרופות SSRI ל- SNRI?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

16/09/2016 | 15:49 | מאת: יוני

שלום מה ההבדל בין תרופות SSRI ל- SNRI? האם שניהם יעילים באותה מידה לחרדה והתקפי פאניקה או שיש ייתרון למי מהם? מבחינת תופעות לוואי מה יותר טוב? מבחינת עליה במשקל, מה פחות בעייתי? מה הסיבה שה-SSRI יותר נפוץ ומוכר? אני משתמש ב-SSRI (לוסטרל) בעיקר בגלל חרדה והתקפי פאניקה, עליתי במשקל לא מעט. האם יש הגיון וטעם להחליף למשפחת ה SNRI? תודה רבה

יוני שלום, ההבדל שין 2 משפחות התרופות הללו הוא: ssri אלו תרופות המעכבות קליטה חוזרת של סרוטונין, ה SNRI אלו תרופות המעכבות קליטה חוזרת של סרוטונין ונוראדרנלין. 2 התרופות יעילות במצבים אלו של חרדה ומתח ולשתיהן ייתכנו תופעות לוואי הקשורות בתיאבון אך ל SNRI ייתכנו פחות תופעות לוואי. לגבי שינוי תרופה ומינון יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד. ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ רוקחי/נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא. תוכל לקרוא עוד על השיטה הטבעית באתר www.alternativypharmacy.com שנה טובה והרבה בריאות, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה