הקשר בין השמנה לתרופות כמו לוסטרל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

05/09/2016 | 01:20 | מאת: יוסף

שלום בן 40 נוטל כבר כמה שנים לוסטרל במינון של 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה. לשמחתי, אני כמעט ולא סובל מהתקפי פאניקה, אבל חרדה קשה לומר שאין בכלל. העניין הוא שעליתי במשקל, וגם הניסיונות שלי להוריד במשקל לא ממש מוצלחים, אל אף שאני עושה פעילות גופנית (הליכה מספר פעמים בשבוע). מה הסיבה שלוסטרל גורם להשמנה? זה משהו בתרופה עצמה? או רק עניין שהיא גורמת להגברת התאבון? יש משהו שיכול לעזור במקביל לשימוש בלוסטרל? יש הבדל בין לוסטרל לבין התרופות האחרות ממשפחת SSRI כמו ציפרלקס וכדו'? תודה

יוסף שלום, התרופות שציינת הנן בעלות השפעה דומה גם מבחינת תופעות הלוואי ולכן על ידי יעוץ רוקחי/נטורופטי ניתן יהיה בעתיד לעבור לתזונה נכונה, פעילות גופנית ולשמור על אורח חיים בריא וללא תופעות לוואי כלשהן. מנסיוני עם הרבה מטופלים אשר נוטלים תרופות מסוג זה ייתכנו תופעות לוואי הקשורות בעלייה במשקל והגברת התיאבון ולכן חשוב לשלב טיפול נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים רבות במניעת תופעות הלוואי הללו על ידי סיוע בחיזוק מערכת העצבים ושיפור האנרגיה, החיוניות ומצב הרוח כמו גם סיוע בהורדת התיאבון וחילוף החומרים בגוף. תוכל לקרוא עוד על השיטה באתר www.alternativypharmacy.com שבוע טוב ובריא, אילן.

05/09/2016 | 18:32 | מאת: יוסף

שלום האם תוכל לומר לי באופן כללי (לא בתור ייעוץ פרטני ואישי) אלו צמחים/מאכלים/תוספים מסייעים בהורדת התאבון, ובהגברת חילוף החומרים (בצורה בטוחה וללא תופעות לוואי)? תודה רבה

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה