קנדידה - יעילות הטיפול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

11/08/2016 | 12:05 | מאת: ענת

שלום, לאחר לקיחת אנטיביוטיקה מטרוג'יל (לפני כחודשיים)החלו נפיחויות, גזים , כאבי בטן ואי נוחות כללית במערכת העיכול עד היום. ביצעתי בדיקות דם שיצאו תקינות , שתי בדיקות נשיפה תקינות וכן אולטרסאונד בטן תקין. עשיתי בדיקת צואה לקנדידה ונמצאה קנדידה ברמה בינונית. בהמלצת הנטרופטית שיניתי את התזונה ואני לוקחת קנדיד אמזון שלוש פעמים ביום 20 טיפות וכמוסה של שמן אורגנו של סולגר פעם ביום ,כמו כן נוטלת שתי כמוסות של פרוביוטיקה בבוקר ובערב (קוביוטיק) ושותה חליטות שונות. מספר שאלות לי: 1. האם ידוע כי מטרוג'יל 500 גורם לתופעות שציינתי למעלה? זאת האנטיביוטיקה היחידה שגרמה לי לתופעות האלו:( 2. האם מהנסיון שלך הטיפול שאני לוקחת עם תזונה שמאוד מקפידה הוא הטיפול היעיל?, אשמח לדעת אם יש עוד משהו שיכול לעזור. 3. האם שתיית תמצית אלו-ורה יכולה גם לעזור בנוסף למה שלוקחת? או שהשילוב עם התוספים שאני לוקחת הוא לא טוב המון תודה, ענת

ענת שלום, ראשית כל המטרוג'יל היא אנטיביוטיקה אשר עשויה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ולכן חשוב ביותר להשלים את הפלורה בטעית של הקיבה על ידי כמוסות פרוביוטיקה. הייתי ממליץ לך לקבל איבחון אירידיולוגי מדויק שלאחריו ניתן יהיה להתאים לך את התזונה הנכונה עבורך בהתאם לקשתית העין שלך כמו גם את תוספי התזונה וצמחי המרפא. הטיפול שקיבלת הוא טוב אך אני ממליץ להוסיף צמחים המסייעים בניקוי הגוף מרעלים בכדי למנוע חזרה של חיידקים וקנדידה למערכת העיכול כגון: ארטישוק, גדילן מצוי, כורכום, לאפאצ'ו וכדומה אשר מסייעים בניקוי הקיבה, המעי, הכבד וכיס המרה מפסולת ומרעלים. האלוה ורה מסייעת ביצירת הגנה על רירית הקיבה והמעי ושיפור חילוף החומרים בגוף, אשמח לענות בכל שאלה נוספת, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה