זאלדיאר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

17/11/2015 | 00:26 | מאת: יניב

שלום אני סובל מכאב בברך אחת, בשלבי בירור ובדיקות. הכאב יכול להופיע גם בזמן מנוחה מוחלטת והרבה פעמים מפריע לשינה בלילה. קיבלתי מרשם לתרופה זאלדיאר. רציתי לשאול בבקשה מה ההבדל בין זאלדיאר לטרמדקס (שניהם הוצעו לי) האם זאלדיאר פחות חזק מטרמדקס 100 מ"ג? מה יותר טוב מבחינת תופעות לוואי והשפעה על נהיגה? האם התרופות הנ"ל בטוחות לשימוש למי שלוקח באופן קבוע: לוסטרל אספירין במינון מניעתי נבידו (זריקה תלת חודשית) תודה רבה

יניב שלום, 2 התרופות מכילות את החומר הפעיל טרמדול ולכן השפעתם על הגוף דומה, ההבדל הוא בריכוז החומר הפעיל. הזלדיאר מכיל 37.50 מ"ג ולכן פחות מרוכז מהטרמדקס ולכן תופעות הלוואי עשויות להיות פחות משמעותיות. ישנה אינטראקציה משמעותית בין הלוסטראל לבין הטרמדקס/זאלדיאר ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה