זרעי ציה לחולת גרייבס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

21/10/2015 | 11:07 | מאת: מיכל

שלום רב, אני חולת גרייבס עם אופטומולגיה לאחר ניתוח לכריתת בלוטת המגן ודקומפרסיה באורובות העניים. יש לי גם G6PD וכולסטרול רע כ 110. היות ונטלתי לא מעט סטרואידים במשך שנה. אני חייבת לאכול כל יום סידן בצריכה של 1200, ויטמין די ורופא עיניים המליץ עבורי אומגה 3. האם כחולת גרייבס מותר לאכול זרעי ציה? (הבנתי שמסייע למי שיש לו תת פעילות של בלוטת התריס) איזה מזון פרט לכוס חלב מועשר (שמכיל גם לא מעט זרחן) מתאים לי ע"מ לצרוך כמות מכובדת של סידן מאידך, ומצד שני מזון המכיל סידן ולא מגדיל את הכלסטרול הרע? תודה מראש מיכל

מיכל שלום, למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת זרעי צ'יה במצב כמו זה שציינת. לצריכה אופטימלית של סידן ומינרלים אני ממליץ על משקה סידן המכיל ויטמין D, אבץ ומגנזיום בצורה נוזלית ובכך משפר רבות את ספיגת הסידן בגוף(כדוגמת משקה קלמדי). כיוון שמצבך מורכב, הייתי ממליץ לך להגיע לאיבחון אירידיולוגי מדויק שלאחריו ניתן יהיה להתאים לך את התזונה הנכונה עבורך ואת צמחי המרפא המסייעים בחיזוק המערכות בצורה טבעית, אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב ובריא, אילן

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה