תוספי תזונה - ויטמינים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

21/03/2015 | 15:29 | מאת: שימי

יש לי שאלה ואם היא לא קשורה לפה, אשמח אם תוכל להפנות אותי לפורום הנכון. הרי אומרים תמיד שרוב הויטמינים בתוספים אינם נספגים כראוי ולכן מומלץ לקחת B12 בצורת כדורי מציצה מתחת ללשון. אך אם זה נכון, למה לא כל התוספים מיוצרים בצורה זו? של מתחת ללשון? וזה משנה כי אם אני רוצה לקנות קומפלקס של ויטמני B, אני צריך למצוא אותם בצורה של גלולת מציצה - שזה נדיר לקומפלקסים.

שימי שלום, שאלתך חשובה והתשובה לכך היא כיוון שבצורה זו של מתחת ללשון, הספיגה של הויטמין B12 היא הטובה והמהירה ביותר על פני ספיגה שלו דרך מערכת העיכול. את שאר הויטמינים ניתן לספוג דרך העיכול בצורה טובה ולכן אין צורך להמיס את הכדור מתחת ללשון. ניתן למצוא בבתי טבע טיפות של קומפךקס ויטמיני B בצורה טבעית, שבת נהדרת וחג פסח שמח, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה