כוויה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

19/03/2015 | 13:07 | מאת: אורית

שלום, אני בת 30 ולפני חודש נכווויתי ממים חמים מאוד שנשפכו לי על הירך. יש לי כוויה גדולה מדרגה 2 ועוד כוויה קטנה מדרגה 3. טופלתי במופירוסין, סילברול ובטא-קורטן. כעת הרופא אמר לי להמשיך עוד שבוע וחצי למרוח בטא-קורטן רק על החלק שהוא מדרגה 3. המצב כרגע במקום הוא שכל האזור של הכוויה מדרגה 2 נראה ורוד בהיר (יש לי עור יחסית כהה) והמקום של הדרגה 3 עדיין בולט מעל השטח והוא בצבע סגול חזק. רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות או למרוח, על מנת שצבע העור יחזור לקדמותו ולא ישארו כתמים וצלקות? תודה רבה מראש, אורית

24/03/2015 | 15:57 | מאת: דנה

שמן אתרי הליקריסום מעורבב עם שמן נשא אחר כמו שקדים/אגוזי מקדמיה אפשר להוסיף גם שמן לבנדר. יש כמה וריאציות באינטרנט תבדקי. שמן מאוד יקר אבל שווה ומועיל.

אורית שלום, לאחר שמקבלים כוויה חשוב ביותר למרח כמות נדיבה של ג'ל אלוה ורה מרוכז במשך מספר שבועות בכדי להחזיר את הלחות לתאי העור ולהרגיע את הגירויים והאדמומיות. כמו כן, מומלץ למרוח קרם קלנדולה לעור 3-4 פעמים ביום, שבוע טוב וחג שמח, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה