חוסר בברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

07/01/2015 | 21:28 | מאת: יוסי

שלום, אני בחור בן 24 בריא בד"כ .. בתקופה האחרונה הרגשתי מעט עייפות וכאבי ראש לעתים רחוקות, דבר נוסף חשוב לי לציין שמאז החלו התופעות הנ"ל הגבתי לא טוב לכל כמות ואפילו המועטה ביותר של אלכוהול. במסגרת הצבאית שבא אני נמצא נגשתי לרופא הצבאי ששלח אותי לבצע בדיקות דם ושם נמצאו התוצאות הבאות: ferritine = 19.1 (ng/ml) ויטמין b12 269 pg/ml האם קיים מחסור באחד בהם ? ואם כן מה עלי לעשות כעת ? בתודה מראש

יוסי שלום, למיטב ידיעתי הערכים הללו נמוכים מהנורמה ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המינון המדויק עבורך של ברזל וויטמין B12, בכל מקרה מומלץ לצרוף ירקות ירוקים המכיילים ברזל ופירות יבשים(תמרים, שזיפים, אגוזים וכדומה), שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה