2 שאלות על תוספים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

16/12/2014 | 19:38 | מאת: דניאל

שלום רציתי לשאול על 2 תוספים: 1. Nattokinase - האם הוא אכן בעל תכונות של ניקוי כלי דם? כלומר לא רק במניעה אלא גם יכול להסיר את הרובד הטרשתי מכלי הדם? מה המינון המומלץ? האם יש התוויות נגד? נטילת אספירין 75 מ"ג זה בעייתי במקביל לתוסף הנ"ל? 2. חמוציות ו - D-Mannose, תוספים (יש בנפרד ויש במשולב) שלפי הפרסומים מועילים לדלקות בשתן, האם זה רק בתחום המניעתי או גם הטיפולי? בכל המקומות שקראתי, צוין החיידק אי קולי, האם זה יעיל גם לשאר החיידקים בשתן? ובאלו מינונים זה יכול להועיל ברמה טיפולית? תודה רבה

דניאל שלום, 1.הנטוקינאז הוא אנזים חיידקי הממיס קרישי דם. יש להזהר בחולים הנוטלים מדללי דם כמו קומדין או אספירין, שכן השילוב עם האנזים עשוי לגרום לדימומים. ניתן לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה וחשוב לשתות הרבה מים. 2. החמוציות והמנוז מועילים במניעת דלקות אך אינם מספיקים לטיפול בדלקות, לשם כך אני ממליץ על צמחי מרפא אחרים המסייעים בחיזוק מערכת החיסון ובמניעת דלקות כרוניות, אני תמיד ממליץ לעשות איבחון אירידיולוגי מדויק שלאחריו ניתן יהיה להתאים לך את התזונה הנכונה ואת צמחי המרפא הספציפיים למטרתך, שבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה