סלניום ותת תריסיות אספירין וג'ינסנג סיבירי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

01/07/2014 | 16:43 | מאת: שושנה

שלום. אני לוקה בתת תריסיות ונוטלת יוטירוקס. נהגתי שנים ליטול סלניום יחד עם עוד תוספים אחרים. חברתי טוענת שנטורופתית אמרה לה שזה מסוכן. מה האמת? ולמה אם בכלל אסור ליטול סלניום ללוקים בתת תריסיות. תודה. נושא שני. אני נוטלת אספירין 100 מ"ג. לפני כן אהבתי מאד ליטול ג'ינסנג סיבירי. המוצר ממש "פתח לי את הראש". ושוב נאמר לי שהאספירין בשילוב הג'ינסנג הסיבירי יגרמו לי לשטפי דם. מה נכון. ואם אפשר, למה? תודה.

שושנה שלום, למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת את הסלניום אלא נהפוך הוא, לפי מחקר שנעשה בשנת 1993, נמצא כי מחסור בסלניום קשור להתפתחות תת פעילות של בלוטת התריס ולכן מומלץ לשלב בטיפול את הסלניום בכדי לחזק את פעילות הבלוטה. לגבי האספירין והג'ינסנג, תיתכן אינטראקציה ביניהם שעשויה לגרום לדילול דם מוגבר ולדימומים ולכן חשוב לקבל יעוץ רוקחי/נטורופטי לפני השימוש בתרופות וצמחי מרפא בכדי למנוע אינטראקציות ביניהם, אשמח לעמוד לרשותך גם בכך, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה