החזר כספי על שירותים לא מומשו

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

24/05/2016 | 14:36 | מאת: יגאל

שלום נכה ביטוח לאומי, סובל מאגורפוביה והפרעה אובססיבית קומפולסיבית. 18 שנים לא יצא מן הבית. חבר בקופת חולים, מלבד מרשמים לתרופות לא השתמש בשירותים נוספים בקופה ולא ביקר אצל שום רופא במשך השנים אלו. לעיתים מזמין רופא ממוקד פרטי בתשלום מלא. האם מגיע לו החזר כספי בהתחשב שלא מימש שום שירות מלבד מרשם תרופות? אם כן, מה נדרש בכדי שיוכל לממש את זכותו להחזר כספי?

27/05/2016 | 13:05 | מאת: אורחת

לא מומחית, אבל: כל אזרח במדינה שייך/נרשם לקופת חולים כלשהי , וכל אזרח ,גם אם אינו עובד - חייב בתשלום דמי ביטוח בריאות. כמו שבעל רכב משלם ביטוח כזה או אחר במשך שנים, ומזלו שלא מעורב בתאונה כלשהי או בפגיעה ברכב - הרי שאינו מקבל שום אגורה בחזרה מחברת הביטוח, כך גם לא מקבלים דמי ביטוח בריאות בחזרה..

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד