ביטוח סיעודי - תגמולי ביטוח לא מובטחים

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

10/10/2015 | 11:24 | מאת: מירי

שלום. לפני כשנתיים רכשתי פוליסת סיעוד לסכום ביטוח של 5,000 ¤ לכל החיים עם תקופת המתנה של 60 חודשים מאחר ויש לי ביטוח בקופ"ח. בפוליסה עצמה כתוב לגבי התגמול הסיעודי הוא יהיה צמוד למדד אך החל מהתשלום ה-37 יחושב התגמול הסיעודי בהתאם לתוצאות ההשקעה במסלול ההשקעה "מסלול כללי -גימלא" . בהמשך מובהר כי "סכום הרווחים יכול להיות חיובי או שלילי" ובהמשך מובהר עוד כי "בין אם התשואה החודשית אליה התגמול הסיעודי מוצמד הינה חיובית ובין אם היא שלילית ישוערך התגמול הסיעודי בשיעור התשואה החודשית לייחוס". מצד אחד תשלומי הפרמיה שהמבוטח משלם צמודים למדד ולמבטח יש אף זכות להעלות את סכום הפרמיה אחת ל-5 שנים למרות שמדובר בתוכנית עם פרמיה קבועה. מהצד השני לפי הבנתי החל מהתשלום ה-37 אין שום בטחון לקבל את סכום הגימלה החודשית בסך 5,000 ¤ כשהוא צמוד למדד בגלל המנגנון של שערוך הגימלה בהתאם להשקעות. אם יהיו הפסדים לחברה הרי שסכום הגימלה עלול להיות נמוך מסכום הביטוח שנערך. שאלתי היא : הרי מדובר בביטוח סיעודי ולא בהשקעה בשוק ההון שבה המשקיע בוחר לקחת סיכונים . כיצד יתכן שבתוכנית ביטוח סיעודית אין ודאות לגבי קבלה של סכום הגימלה החודשית והמבוטח נדרש להשתתף בסיכוני ההשקעה של המבטח. הדבר נראה מנוגד לרעיון של ביטוח סיעודי. פניתי לחברת הביטוח ותשובתם היא שהתוכנית אושרה על ידי המפקח על הביטוח. אודה להתייחסותכם.

לצערי אתה צודק אבל גם חברת הביטוח צודקת אני בהחלט חושב שיש כאן סוגיה שצריך להעלות לפתחו של המפקח על הביטוח

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד