ערר לועדה לנכות כללית - מס-הכנסה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

26/07/2015 | 15:04 | מאת: בתהליך

1) עקב מגוון בעיות רפואיות הגשתי בקשה לנכות כללית דרך מס-הכנסה והוכרה לי נכות יציבה בשיעור גבוה הרבה מ 80% ונמוך מעט מ 89.01%. (כל הסעיפים הינם לצמיתות). קיבלתי את ההודעה מב"ל וכתוב בה שצריכה להגיע גם הודעה ממ"ה. וניתן לערער תוך 45 יום. א) בשל מצב שירותי הדואר נגזלו כבר כשבועיים רק מתאריך המכתב של ב"ל ועד תאריך הגעתו (בתוך אותה עיר, ולא בדואר רשום). ב) ממ"ה לא קיבלחתי עד כה דבר. 2) במהלך הבדיקות הרפואיות והזמן שחלף אובחנתי כסובל גם מדום נשימה בשינה בשיעור של 29.6 ה"נ בשעה ודסאטורציה עד 79% (האבחון במעבדה ביתית). שאלותי: 1. ממתי נספרים 45 יום (מהודעת ב"ל או הודעת מ"ה) - בהתחשב בכך שאת הערר אני צריך להגיש למ"ה. 2. בהנתן דרישת ב"ל לתוצאות בדיקת מעבדת שינה מוכרת, האם תוצאות בדיקת שינה ביתית ודו"ח שימוש בסיפאפ יכולים לשמש כעילה לערר (האם הועדה היא ששולחת את התובע לבדיקה נוספת במעבדת שינה על חשבונה?) . ראוי כאן לציין שבזמן שחלף רכשתי סיפאפ ואני משתמש בו באופן קבוע ומוצלח. 3. מה הקריטריונים לפיהם נקבעת חומרתו של ליקוי דום נשימה בשינה ? האם הם מפורסמים באיזה מקום? 4. בהנחה שאינני משתמש בזכות הערר, מה פרק הזמן שלאחריו ניתן להגיש תביעה חדשה (ודום נשימה כהחמרה), ממתי הוא נמדד, והאם כל הנכות היציבה (לצמיתות) לא נדרשת להוכחה מחדש? תודה

19/09/2015 | 08:05 | מאת: rafi

45יום להגשת ערר נספרים מיום קבלת ההודעה של מס הכנסה. כי התביעה הראשונית הוגשה אליהם יש לדאוג לשלוח להם רשום או למסור פיזית ולקבל אישור נתקבל על העתק לגבי בדיקה במעבדת שינה-לפי הנחיות פנימיות של ביטוח לאומי משקלה של בדיקה ביתית אינו נמדד כלל. ויש להביא תוצאות של מעבדת שינה מוסמכת כגון ביח וולפסון או הטכניון

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד