החרגה על כל מקרה שמטרתו טיפול בהורדת עודף משקל

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

12/07/2015 | 16:05 | מאת: נורית

שלום. חברת כלל מציעה לי פוליסה. בטבלת תנאי החיתום כתובות החרגות על כל מקרה ביטוח שמטרתו טיפול בהורדת עודף משקל וגב תחתון. בהמשך המסמח כתוב"*אם קיימת החרגה החברה לא תהיה אחראית ולא תשלם כל מקרה ביטוח הנובע ו/או הקשור להחרגה/ות הרשומה/ות לעי"ל. תנאי הקבלה תקפים למשך כל תקופת הכיסוי הביטוחי." ביקשתי הבהרה בכתב שתביעות עתידיות במצבים בריאותיים שאינם טיפול להורדת משקל, אך יכולים להיגרם כתוצאה מעודף משקל - שזה בערך כל מצב בריאותי החל מבעיות לב, לחץ דם או כל דבר כמעט יהיו באחריות החברה וישולמו. הסוכנת הפנתה את בקשתי למפקח שלה והוא לחתמת כלל שענתה לו בעל פה שכתוב מפורשות למטרת הורדת עודף משקל בלבד ולכן לא יחול על כל דבר אחר. האם אכן כך או שישנה אפשרות ש"הנובע ו/או הקשור" יהוו עילה לדחיית תביעות כאלה? תודה רבה

בהחלט יכול להיות צריך לדרוש שיהיה קשור "ישירות" במקום בעקיפין

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד