ביטוח בריאות בעייה עם החזרים

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

03/03/2015 | 21:39 | מאת: יעל

בתחילת מרץ 2014 פניתי לבקש לעשות ביטוח בריאות על הטופס גם היה כתוב מועד תחילת הביטוח וכיוון שסיפקתי כבר אמצעי תשלום הבנתי שמבחינתי הכול מתקתק. לאחר חודש(!) קיבלתי תנאי חיתום וגם אותם החזרתי, הקובץ לא נפתח כראוי וככה התעכבה ההעברה של תנאי החיתום, לאחר כמעט חודש נוסף קיבלתי עוד פעם טפסים לחתימה עם כל מיני החרגות.. מבחינתי הייתי מבוטחת כבר מתחילת מרץ 2014 מהרגע שהעברתי את אמצעי התשלום וחתמתי על הטפסים הראשונים. היום כשאני נמצאת באמצע חודש חמישי להריוני ועברתי כבר מספר בדיקות משמעותיות בסכומים לא מבוטלים ביקשתי לקבל החזרים בעבור הבדיקות והופתעתי מאוד לגלות שאני מבוטחת רק מה1 ליוני 2014. כלומר 3 חודשים אחרי שהעברתי את הטפסים הראשונים!! מה שאומר שאוכל לתבוע החזרים בעבור הבדיקות רק בעוד כמעט חודש וחצי. ראשית, מדובר פה על סכום כמעט 5000 ש"ח שהוצאתי מכיסי כשבעצם הייתי סמוכה ובטוחה שאני מבוטחת ושאני אקבל בעבורם החזר. שנית, אני לא מבינה את ההתנהלות של חברת הביטוח- מדוע לוקח 3 חודשים לבטח מישהו ומדוע עלי כמבקשת ביטוח לשאת בסחבת הפנימית של החברה, שכן מן הסתם אם התהליכים היו קצרים יותר הייתי היום מכוסה בעבור ההוצאות הגדולות שיש לי? יתרה מכך כשהתחיל כל הבלאגן פניתי לנציגי החברה וכל פעם קיבלתי תשובה שונה , ואני מניחה שהשיחות מוקלטות. פעם אחת נאמר לי שאכן יש הכשרה של 9 חודשים ולכן אם התחיל לי הביטוח אחרי הניירת שלקחה לכם 3 חודשים בחודש יוני , לא אוכל לבקש החזר בחודש דצמבר. נציגה אחרת אמרה לי שאסור לי להיכנס להיריון בכל תקופת ההכשרה ולכן לא הייתי מבוטחת גם אם החיתום החל במרץ והייתי מבקשת החזר בדצמבר. מה ניתן לעשות ?! תודה

מאחר ואני מניח שהבעיה הרפואית בגינה נבדקת הייתה קיימת עוד טרם ההצטרפות לביטוח בכל מקרה לא היית זכאית לכיסוי

29/03/2015 | 21:40 | מאת: אני

בהתנהלות מול חברת קלע ישנן לא מעט נקודות בעיתיות ובניהן : 1. תקופת האכשרה גם אם היא קיימת לא הודגשה מפורטות במילים ולא במעשים ולא הופיע בחוזה. 2. תקפות החיתום הינה של 3 חודשים ובה לא נאמר למבוטחת כי אינה מבוטחת מיום זה . 3. תשבות מזגזגות : פעם מתקשרים לשירות לקוחות לברר ונאמר לנו כי אנינו מבוטחים כי עדיין לא עברו 9 חודשים מההצטרפות ועד לבדיקה הראשונה , ופעם אחרת בה נאמר להו שבכלל לא ניתן להיכנס להריון בכל תקופת ה9 חודשים מההצטרפות לביטוח. ( מדובר על הטעיה בכל הדרגים ) 4.עלות הבדיקות מגיע לכ5000 ש"ח , סכום לא קטן לכל הדעות - סכום שלא נוכל לעמוד בו. 5. מעולם לא ראיתי את הפוליסה שלי בראשי פרקים או בכללותה , יתרה מכך צירפתי פה את 2 המסמכים שחתמתי עליהן ולא מצויין מילה או אך חצי מילה על היריון ותקופת אכשרה של 9 חודשים

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד