אחוזי נכות צניחת רחם ושלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

27/12/2014 | 09:14 | מאת: פלונית

נכה של ביטוח לאומי נכות כללית קבועה רפואית 91% אובדן כושר 100%. לאחר שהוחלט על נכות כללית קבועה התגלתה בעייה רפואית נוספת צניחת רחם ושלפוחית שתן דרגה בין 2 ל- 3. העיניין גורם לי לדליפת שתן לא רצונית בעיות דיכאון וחרדה שכבר מלוות בבעיות רפואיות קודמות. האם מגיע לי מביטוח לאומי רטרואקטיבית על הבעייה הנוכחית גם לאחר שכבר נקבעה נכות כללית קבועה? הבעייה הרפואית הנוכחית התגלתה לאחר קביעת נכות קבועה. אשמח לתשובות בעיניין עד היום לא העזתי לגשת שוב לביטוח לאומי בעיניין עקב פגיעה בנכות שלי הקבועה.

תלוי במסמכים הרפואיים שעל פיהם ניתן לקבוע ממתי הבעיה קיימת. צריך לוודא שהגדלת אחוזי הנכות מזכים בתוספת בגובה הגמלה כנראה שלא

27/12/2014 | 17:34 | מאת: פלונית

שלום דוקטור אודי פרישמן קיבלתי תשובתך בנידון. שאלתי היא האם ניתן לקבל מביטוח לאומי סכום חד פעמי רטרואקטיבי מרגע גילוי הבעייה. קיימים ביידי מסמכים בנידון מסודרים עם כל הבדיקות וסיכומי רופא. כמובן מצויינים תאריכים בנידון סיכומי הרופא. כפי שמבינה נכון אין אפשרות להגדיל את גובה אחוזי הנכות כי אני מקבלת את הגבוה ביותר 91% רפואית - 100% אובדן כושר עבודה. והשאלה היא האם אוכל לקבל רטרואקטיבית סכום חד פעמי על הבעייה הנוכחית שהתגלתה לאחר קבלת וקביעת אחוזי נכות קבועה. אשמח לתשובתך המפורטת

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד