מפרק חורק

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

23/08/2015 | 15:07 | מאת: שרי

היי לפני מחצית השנה עברתי ניתוח להחלפת מפרק הירך. אני אישה בת 53 בחודש האחרון החלתי לשמוע רעש חריקה מהמפרק. אציין כי הרגל מעט נוקשה ולעיתים כואבת. האם יש מקום לדאגה? אודה בתשובתך

10/09/2015 | 06:59 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה חריקה מהמפרק אינה תופעה שכיחה. כאשר אנו חושבים על האפשרויות הרי קיימות מספר סיבות החל מחוסר יציבות קל וכלה בתופעות של סוגי משתלים מסוימים. לעיתים נוקשות יכולה להיות קשורה לכך (במצבי חוסר יציבות קלה) ולעיתים עשויה להיות קשורה לניתוח עצמו ולא לחריקות. לכן כאן צריכה לבוא הבדיקה עצמה על ידי המנתח ולעזור להבין את מה שקורה ומה המשמעות של זה. בברכה

מנהל פורום החלפות מפרקים