כאבים במיפרק ירך שמאל שהחמירו לברך שמאל וגב תחתון

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

29/08/2015 | 05:03 | מאת: יפעת

שלום רב, מבקשת לשאול:אני בת 47 .בחודש האחרון עם כאבים חזקים במיפרק הירך השמאלי עם הגבלה בתנועה. הכאבים בשבוע האחרון עברו לברך השמאלית ולגב תחתון משמאל, ושוב עם כאבים והגבלה בתנועה- פוחדת ללכת כי ההרגשה היא של אי יציבות של המיפרק? יש לציין שהכאב לא הופיע פיתאום, אלא לפני חצי שנה לערך אולי יותר היה לי כאב בהליכות שעיתי , היתעלמתי והמשכתי בהליכות (ויש לציין דוקא שככל שהלכתי למרות הכאב כך היתה הטבה עם הכאב), בחצי שנה האחרונה הפסקתי ללכת מטעמי בריאות (ערכים נמוכים של קליום וברזל ומגנזיום וויטמין די ואחר- ע"ר דיאטה שעשיתי והורדתי מעל 20 ק"ג במישקלי- תוך שנה לערך)והנה עכשיו הופיעו שוב הכאבים , אלא שהפעם זה כאב חזק יחסית עם מיגבלה בתנוה בעיקר ברוטציה של הרגל לצד שמאל- אז הכאב אפילו חד. כשהגעתי לרופא האורטופד, חשב שזו דלקת ונתן לי ארקוקסיה- מכיון שיש לי רפלוקסים פחדתי ליטול התרופה ולקחתי במקומה אופטלגין או אקמול עם הטבה חלקית. בצילום אגן ירכיים שביצעתי - 2 צילומים ועמ"ש מותני 2 צילמים נימצא:שאין שינויים פתולוגיים בעצמות או מיפרק האגן. נימצא :יישור של הלורדוזיס המותני עקמת קלה? הרופא המליץ על פזיותרפיה- לחיזוק השרירים והרחבת התנועות- לצערי אין תורים אלא בנובמבר. מבקשת לשאול: במה לדעתך מדובר?האם זו דלקת(יש לי הרגשה שזו אינה דלקת אלא משהו כרוני יותר)?מה הטיפול המומלץ?עד שיהיה לי פזיותרפיה בנובמבר מה צריכה לעשות?האם לדעתך יש בדיקות נוספות אחרות שהיית ממליץ לי לאבחון ברור של התופעה(סיטי לא הייתי רוצה כי בשנתיים האחרונות על רקע עמילז גבוה עשיתי כבר 3 פעמים סיטי וזה המון קרינה)

10/09/2015 | 06:51 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה שילוב של בעייה במפרק ובעיה עצבית תמיד מבלבלות את המטופל וגם את הרופאים. בעיה עצבית מעצימה לעיתים קרובות בעיה במפרק ירך או ברך ובעצם הכאב לא משקף את האמת הרפואית ועשוי להטעות. אנשים רבים עוברים ניתוחים מיותרים כתוצאה מכך, גם הם וגם הרופא שלהם סבורים שהבעיה העיקרית במפרק ובעצם הבעיה האמיתית במפרק מעטה והכאב קשה עקב מעורבות עצבית, כתוצאה התיקון הניתוחי לא מצליח. הדרך להיות מסוגל לענות הנו לבדוק את המטופל ממש ואז להבין מי נגד מי, להבין מי הבעיה העיקרית, להתמקד בה ולשפר אותה, אז ניתן לדעת מה באמת המשמעות של הבעיה השניה. בברכה

מנהל פורום החלפות מפרקים