מפרק בירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

13/02/2015 | 22:04 | מאת: רחלה

לפני23 שנים עברתי THR. במיפוי עצמות לפני מספר שנים נתגלה זיהום ברקמות הרכות מסביב לשתל שבירך.השתל גם התרופף. לפעמים מופיע כתם אדום ונפיחות בחלק הקידמי של הירך מתחת לפרק. המקום חם ונפוח. אחרי 10 ימי טיפול באנטיביוטיקה (כדורי אוגמנטין) הדלקת נרגעת וגם הכתם נעלם. האם ניתוח רוויזיה הוא הפתרון היחידי? אם כן אחרי הוצאת השתל אני בכיסא גלגלים? לכמה זמן? אני בת 78. תודה

15/04/2015 | 12:02 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה כאשר המפרק מזוהם החיידקים לא ניתנים להסרה ללא הסרת המשתל עצמו,טפול אנטיביוטי ולאחר מכן השתלה מחודשת.קיומו של זהום עשוי לאט לדרדר את מצב העצם ולהקשות טפול מאוחר יותר וזאת גם אם הזהום שקט ופחות פעיל. לכן, אנא הגיעי למרפאה, אוכל לבדוק ולראות מה קורה, צלומים עדכניים ונוכל לאמר לך איך מסתדרים. בקצרה: כיסא גלגלים? ממש לא. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים