Anterior Approach Surgery

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

10/12/2014 | 15:12 | מאת: עמית

אני בן 57 ועוסק בספורט וסובל משחיקת סחוס במפרק הירך כרגע המצב כבר לא טוב ואני לקראת החלפת מפרק ירך ברגל שמאל אני מעונין לבצע את החלפת המפרק בגישה הקדמית -Anterior Approach Surgery ולפי מה שקראתי יש לשיטה זאת הרבה יתרונות מאשר השיטה האחורית כגון אורך רגליים שיקום יותר קל וכאבים פחות מהשיטה האחורית אבל גם קראתי משהו שהדאיג אותי והוא שהחיסרון הגדול בשיטה הקדמית שקשה לרופא להניח את ה-cup במקום רציתי לדעת מה הכוונה בכך שקשה להניח אותו האם זה נכון שזה יכול להוביל לכישלון של החלפת המפרק והאם ברפואה של היום ניתן להתגבר על כך והאם יש מחקרים שהשיטה הזאת יותר טובה מהחלפת המפרק בשיטה האחורית?

15/04/2015 | 12:15 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לצערי הדברים מורכבים יותר. באם תשב בפורום של מנתחי מפרק ירך תשמע דעות שונות בכל אחת מהנקודות שהעלת. מה זאת אומרת? שאין דברים סגורים ומובהקים. היות וכל מנתח מנוסה כבר פיתח את הטכניקה שמצליחה אצלו הכי הרבה ונותנת אצלו תוצאות הכי טובות הרי הדבר הכי נכון הנו לשאול את המנתח שלך: איזו גישה לדעתך הכי טובה? איזה משתל הכי מתאים לדעתך? ומה שהוא חש שנותן אצלו את התוצאה הטובה ביותר הנה הנכונה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים