החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/12/2014 | 11:51 | מאת: אבי

שלום רב אני צריך לעבור החלפת שני מפרקי ירך עקב נטילת סטרואידים ו-avn בשתי הרגליים אני רוצה לעבור את הניתוח בשיטה הקדמית הבנתי שהשיטה הזאת יותר טובה לחולה מבחינת שיקום כאבים הבדלים באורך הרגליים יציבות המפרק ועוד רציתי לדעת האם באמת שיטה זאת יותר טובה ומה ההבדל בינה לבין השיטה המסורתית החלפת מפרק אחורית ורציתי גם לשאול למה בארץ חוץ אולי מבית חולים אחד (אסף הרופא) ואולי 2-3 רופאים בארץ שמתמחים בזה לא מבצעים את השיטה הקדמית באף בית חולים אחר הבנתי שהחלפה קדמית של מפרק הירך היא הופכת להיות השיטה העדיפה בכל העולם תודה מראש על תשובתך

15/04/2015 | 12:20 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

היום כתבנו כבר בעניין זה. אבל ניתן להוסיף באופן כללי. בוא נעבור למישור אחר היפותטי ונחשוב. אם בסוג מסוים של מקצוע יוצאת לאור טכניקה חדשה, הרי כל אחד מבעלי המקצוע רוצה להשתמש בה. כאשר לטכניקה חדשה יש יתרון משמעותי כל בעל מקצוע רץ לרכוש אותה כדי לשפר את התוצאות וכדי לעמוד בסטנדרד החדש. זה העקרון שמאפשר לשפוט משמעותם של דברים למשל: אם יש מכשיר חדש שמכניסים את הרגל החולה והוא מרפא מחלה תוך חמש דקות. אם כל המטפלים רוכשים את המכשיר ומשתמשים בו הרי כנראה שזה נכון ועובד. אם מעט משתמשים בו אז כנראה יש סיבה וכדי להבין מעט יותר לפני שדוגלים בו... בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים