בעייה בברך והליכה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

25/02/2014 | 11:30 | מאת: רפי

שלום. אימי בת 64 ברקע של המיפרזיס מימין, אירוע מוחי בגיל צעיר. בעבר הרחוק סבלה ממים בברך, לפני שנתיים הייתה שחיקה בסחוס. בזמנו הוזרקה חומצה שהועילה לתקופה מסוימת. לאחרונה נשמעים פיקים כאשר היא הולכת, ובשבוע אחרון זה כבר מלווה בכאבים מאחורי הברך ומתחת לברך. הבעיה היא ברגל המשותקת. השבוע היתה אצל אורטופד בקופה, והוא שלח לצילום רגיל. בממצאים רשם: ללא נפיחות ללא נוזל תוך מפרקי. טווח תנועה פסיבי 0-110 רגישות סדק מפרקי מדיאלי ולטרלי. אי יציבות מדיולטראלית. בצילום: ציר וולגוס ניכר עם הצרות עצם על עצם. והוסיף: עקב חוסר תפקוד שרירים להערכתו אינה מתאימה לטפול מסוג ארתופלסטיה של הברך. מופנית להתאמת סד סרך מסוג MOS GENU. היתי מעוניין שהיא תיפגש עם רופא מומחה ומנתח בתחום. האם עליי לפנות לאורתופד ברכיים, או החלפת מפרקים? האם יש לכם המלצות נוספות במקרה כזה? חוץ מאביזר אורטופדי? אשמח לכל עזרה

23/06/2014 | 09:52 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לרפי שלום כדי להציע פתרונות פשוט צריך לבדוק אותה ולעיין בצילומים.... בברכה

מנהל פורום החלפות מפרקים