כאבים במפרק ירך ימין

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

18/05/2014 | 11:30 | מאת: פטריק

היתי בביקור אצל מומחה אורטופד ונאמר שהסחוס נשחק הטיפול הוא תרופתי או החלפה הירך בניתוח, אני בן 64. אני יודע שעבור שחיקת הסחוס בברך יש זרידה הנקרא "ארטיז" השאלה שלי האם יש גם זריקה דומה להקלה בכאבים בעצם האגן לבין עצם הירך העליונה. תודה

23/06/2014 | 08:56 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לפטריק שלום וברכה האורתופדים ממעטים להזריק למפרק הירך אצל מבוגרים. ההסבר הקלסי נעוץ בעובדה שמדובר במפרק עמוק. כמו כל פעולה, תמיד צריך לחשוב על סיבוכים. הסיכון של זהום כתוצאה מזריקה הנו מזערי אך ככל שהוא מזערי הוא קיים. זהוי של סיבוך זהומי במפרק כמו ברך הרבה יותר קל לעומת מפרק ירך. כך שסיבוך של זהום במפרק הירך עשוי להתגלות מאוחר וכמובן הנזק שבצידו משמעותי. אולי זו הסיבה שרוב האורתופדים נמנעים מהזרקה למפרק הירך. בברכה

מנהל פורום החלפות מפרקים