כאבים עזים יותר משנה לאחר החלפת מפרק הברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

22/01/2014 | 21:24 | מאת: א

שלום אימי עברה ניתוח החלפת מפרק הברך בדרך חדשנית , השתל הוזמן מארה"ב , הרופא- פרטי. עברה כבר יותר משנה והמצב קשה יותר ממה שהיה לפני הניתוח. הצילומים מראים שהכול בסדר אבל היא בקושי הולכת ומתלוננת על כאבים קשים. היא טוענת שהניתוח הזה הרס לה את החיים. איך ייתכן שהצילומים יראו שזה בסדר כשהמצב גרוע?

12/02/2014 | 13:15 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

זו שאלה המלמדת על תהליכי המחשבה של אדם הניגש לניתוח: אנו רואים שאותה גברת רצתה להבטיח את התוצאה ולכן פעלה כמו שכל מטופל פועל: חפשה רופא שמבצע את הניתוח בדרך חדשנית, וידאה שהשתל אמריקאי, וידאה שהניתוח פרטי, כל זאת בתקוה שהשילוב יבטיח את התוצאה .לכאורה התוצאה בצילומים טובה אך המציאות שונה: יש כאב קשה. אנו למדים שכל הדברים שאנו מנסים להשתמש בהם להבטיח תוצאה לא תמיד עובדים. בכל מקרה מעין זה, אני מבצע Reset על המחשבות: אני מתחיל מאפס, מנסה להבין את הכאבים שהיו לפני הניתוח ואת הכאבים שלאחר הניתוח, בודק אפשרות למקור אחר לכאבים, בודק אפשרות שמדובר בסיבוך מסוים של הניתוח כמו זהום ומחפש את הסיבה לכאב ובהתאם פועל. מבחינתי אין תחליף להכרה טובה של החולה, להבין אותו ואת הבעיה.

מנהל פורום החלפות מפרקים