avn

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/02/2014 | 08:46 | מאת: yo

האם תוך שנתיים מיום שקיבלתי avn המחלה אמורה לעבור?? תודה מראש!!

12/02/2014 | 11:43 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

מהו AVN? פרוש המילה הנו Avascular Necrosis דהיינו מצב שבו חלק מהעצם "מת" או עובר נמק. הסיבה הישירה לכך הנה הפרעה באספקת דם לאותה פיסת עצם. אנו מבחינים ב AVN בדרך כלל כאשר מתחיל כאב בברך או מפרק ירך (אלו השכיחים ביותר) אצל אדם בגיל המתאים. במסגרת המרפאה מבצעים ברור הכולל צילום, לעיתים מפוי, לעיתים MRI (פשוט לפי הצורך) ועוקבים. בדרך כלל אין הרבה שאנו יכולים לעשות כדי לשפר את המצב ורוב הטיפול הנו תומך. ברוב המקרים הכאב חולף תוך מספר חדשים. אם פיסת העצם שעברה נמק קטנה, אין לתהליך הריפוי השפעה על התפקוד של אותו איבר. אך לעיתים פיסת העצם הנה גדולה, עשוי להתפתח מצב של פגיעה בסחוס ואז הכאב הולך ומתגבר ונמשך תקופה ארוכה. לכן בכל מצב שבו הכאב המיוחס ל AVN נמשך זמן ארוך אני שואל את עצמי: האם התפתח תהליך אחר באותו מפרק? האם האבחנה הראשונית היתה נכונה? ואז מכוון את המטופל לברור מחודש הכולל קודם כל צילום רנטגן והמשך לפי התוצאה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים