ניתוח החלפת ברך בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

30/01/2014 | 19:01 | מאת: אורנית

אבי בן 93 סובל מכאבים במפרק ברך שמאל. בחצי שנה האחרונה תפקוד הברך נחלש מאוד והוא נזקק לכסא גלגלים. האם מומלץ בגיל כזה לבצע ניתוח להחלפת ברך, כאשר הבריאות הכללית בסך הכול בסדר?

12/02/2014 | 11:54 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

ניתוח החלפת ברך נועד בראש ובראשונה לטפול בבעית כאב המביאה להפרעה בתפקוד היום יומי. דגש חזק על הכאב, כאב, כאב. השילוב המוצלח הנו מצב שבו הברך במצב מאד מתקדם של ניוון מצד אחד וכאב המביא לירידה בפעילות ובתפקוד. כאשר יש כאב באזור מפרק ברך צריך לבצע את הברור ולראות מה מקור הכאב. צריך לוודא שהכאב מגיע מאותו תהליך ניוון מתקדם, מאותו תהליך שחיקה מתקדם של הברך. לאחר מכן צריך לראות מה מידת ההשפעה של הכאב ממקור של הניוון על התפקוד הכללי. לא אחת יש תהליך ניוון בברך עם כאבים מסוימים אך מקור הכאב העיקרי הנו אחר, לא מתהליך הניוון. במידה ואנו למדים שאכן הסיבה לירידה התפקודית הנה כאב מתוך הברך, ובמידה ואנו למדים שהכאב מקורו בתהליך ניוון מתקדם באותה ברך, יש לשקול בזהירות את היכולת הכללית לעמוד בניתוח. יש אנשים בגיל 93 עם רזרוות מינימליות ולא יכולים להתרפא ולהשתקם מניתוח. במקרים כאלו הניתוח אינו רלוונטי. אצל אחרים, יש יכולת שיקום ואז הניתוח להחלפת ברך כן רלוונטי.

מנהל פורום החלפות מפרקים