כאב לאחר החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

30/11/2013 | 12:47 | מאת: שלומית

שלום אמי עברה החלפת מפרקת ירך לפני 4 חודשים, עברה שיקום ופיזיותרפיה והיום עדיין חשה בכאבים בזמן ישיבה. האם כאבים לאחר פרק זמן כזה הוא תקין?

01/01/2014 | 13:08 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

מה אנו שואלים את עצמנו למקרא השאלה? חסרים לנו מספר פרטים בסיסיים החשובים להכרת המטופל ולתשובה מלאה. בת כמה הגב' שנותחה? כמה זמן סבלה עד לניתוח? מה היתה הרמה התפקודית לפני הניתוח? האם היו סיבוכים לאחר הניתוח? מהן המחלות הנוספות מהן סובלת?. מה עוד מטריד אותנו? חלק מהחובה שלנו כמנתחים הנו קשר עם המטופל ומשפחתו. כאשר אדם נכנס לבדו למרפאה להיבדק נמצאים אנשים רבים מאחוריו למרות שאינם נראים באותו רגע לרופא: ילדים, בת זוג, הורים, אחים אחיות, חברים....כל אלו נמצאים בליבו של אותו מטופל והרופא צריך לקחת זאת בחשבון. כאשר הבת של המטופלת פונה לפורום בשאלה זו אנו חוששים שהקשר של האם ושל הבת עם המנתח בעייתי? אנו, ברפואה הציבורית, חייבים לוודא שלמטופל יש לאן לפנות, יש את מי לפגוש, כדי לענות על הדברים המטרידים. ככלל, כאבים יכולים להמשך תקופה ארוכה לאחר ניתוח החלפת מפרק הירך. בדרך כלל בעוצמה לא גדולה. גם אצל האם הכאבים הנם רק בזמן ישיבה. זאת אומרת שבהליכה ובשכיבה אין כאבים. לעיתים הכאב נובע מבעיות עמוד שדרה ואז הכאב יותר באגן מאחור ובישבן, לעיתים קורן לירך בצד החיצון. תפקיד הרופא לבדוק. להסתכל על הצלקת. לוודא שאכן מדובר במהלך תקין וסביר לאחר הניתוח ושאין סימני זהום או סימנים לבעיות אחרות. אז הוא יכול לבשר לאם ולבת המודאגת שהכל נראה תקין, שבדרך כלל הכאב חולף תוך מספר חדשים, להנחות את האם לתרגול נכון ולפעילות תקינה.

מנהל פורום החלפות מפרקים