החלפת מרפק (ELBOW)

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

27/10/2013 | 18:08 | מאת: גדי

שלום ד"ר גרינטל, אני בן 58 ולפני כ-6 שנים שברתי את מרפק יד ימין (הדומיננטית אצלי). עברתי שני ניתוחים, אשר לדעת מומחים בלתי תלויים בתחום, לא היו מוצלחים (אם כי השבר המקורי היה מורכב וחמור). לאחרונה הוצע לי להמתין כ-10 שנים ולעבור ניתוח להחלפת המרפק. ראיתי שהניתוח די נדיר עדיין ורציתי לשאול מה הניסיון איתו? מה סיכויי ההצלחה? אציין שאני סובל ממחלות רקע רבות (היפר-ליפידמיה, אוסטיאופורוזיס, תת-פעילות של בלוטת התריס, יל"ד, שחיקה בסחוס בברך ימין ודיכאון שהוחמר מאוד אחרי שני הניתוחים שעברתי). מבחינת המרפק עצמו - קיימת הגבלה ניכרת בטווח התנועה ונאלצתי להעביר תפקודים רבים ליד שמאל. תודה.

05/11/2013 | 11:20 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה תהליך ניוון שלאחר טראומה הנו שכיח ולא אחת יש צורך לבצע החלפת מרפק כאשר הטפולים האחרים נכשלים הבעיה הנה שהניתוח לא שכיח, למעט אנשים יש נסיון מהותי אתו. מעבר לכך, לאחר ניתוח מוצלח חשוב לא להעמיס את היד היות והשחיקה של משתלים אלו גבוהה. כך שאם מתפתים לפעילות נורמלית לאחר ניתוח מוצלח עשויים להגיע די מהר לניתוח חוזר....בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים