שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/11/2013 | 16:47 | מאת: רינה

שלום רב חולה ב-RA ומטופלת בתרופות בייולוגיות ,מצבי טוב, למעט בעיית שחיקת סחוס בברכיים,האורטופד מציע החלפת ברכיים ורציתי לישאול אותך האם אתה מכיר או יודע אם יש פיתוח או מחקר של השתלת סחוס ? האם בכלל יש סיכוי שזה יקרה בעתיד הקרוב? אשמח לקבל את דעתך בתודה מראש רינה

05/11/2013 | 11:03 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לרינה שלום רב לעיתים יש פגמים בברך. "חורים" בסחוס. הדבר עשוי לקרות אצל אנשים צעירים בעיקר לאחר טראומה. מעבר לפגם הסחוס עצמו שמור ובמצב תקין. ישנן שיטות טיפוליות בהן מבצעים השתלת סחוס לתוך הפגם, מקווים שהסחוס ייקלט, מקווים שלטווח ארוך תהיה לו השפעה. אצל אנשים עם דלקת מפרקים שגרונית על כל סוגיה, ישנו תהליך דלקתי במפרק שבו הגוף מגיב לסחוס המפרק. אם הראומטולוגים לא מצליחים לעצור את התהליך הסחוס הולך ונפגע עד שמגיע למצב של כאב וקושי תפקודי שבו אין ברירה אלא לעבור ניתוח החלפת הברך. לסחוס מבנה מורכב, כאשר כל הסחוס בברך פגוע, אין טפול נקודתי יכול לענות על הבעיה. במקרה כמו אצלך, כל סחוס חדש יותקף על ידי הגוף באותו מנגנון של המחלה עצמה. ספציפית לגבייך אין מספיק מידע: האם הברך פגועה מאד? האם ישנה פגיעה באיכות החיים בדרגה כזו המצדיקה ניתוח? צריך לבדוק, צריך לעיין בצילומים ואז אפשר לענות על שאלות בעניין זה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים