שאלה בנוגע לתוצאות של בדיקת דם ובדיקת העמסת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/12/2016 | 02:03 | מאת: בת מודאגת

שלום, לאחרונה נתקלתי בבדיקות של אבי (בן 64). ראיתי שבמרץ האחרון הוא עשה בדיקת העמסת סוכר ולאחר שעתיים התוצאה הייתה 224. כמו כן, באפריל האחרון רמת הגלוקוז בדם בצום היה 221. וכעת בדצמבר האחרון רמת הגלוקוז שלו בדם בצום היה 241. האם יש סיבה לדאגה? האם הוא חייב לקחת תרופות? האם תוצאות אלו מעידות על סכרת? אשמח לדעת מה מומלץ לעשות במצב זה ומה המשמעות של התוצאות הללו. תודה!

13/12/2016 | 10:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הערכים ששלחת מראים שכבר במרץ הייתה לאביך סוכרת והממצא אושר בבדיקות בצום לאחר מכן. מומלץ לפנות בדחיפות לרופא המשפחה ולדיאטנית, להתחלת טיפול משולב בדיאטה מתאימה לסוכרת ובתרופות בהתאם.

14/12/2016 | 11:46 | מאת: איציק

רופא המשפחה היה אמור לעבור על הבדיקות ולזמן את אביך לפגישה מזמן. לדעתי ההזנחה גובלת ברשלנות רפואית.

מנהל פורום סוכרת