כיצד נכון לנהוג במצבי ???

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/11/2016 | 05:24 | מאת: מאיר

שלום, נוטל טוג'או - 38 יח' ופעמיים ביום ג'נואט. עוקב באמצעות ליברה. מקפיד באוכל-מאוזן. כאשר הולך למסעדה/אירוע ואפילו אם נמנע ומנסה לשמור, מגיע אחרי שעתיים וחצי מסיום הארוחה ל- 270 (!) עקשן ודי יציב. ואז יש לי שתי אפשרויות: א. לקחת מראש נווונורם - 0.5 מ"ג. שמשפיע יפה, אך אני ממשיך לרדת את מתחת ל- 80 ברצף ואני חייב לשבור את זה עם סוכר. ב. להגיע הביתה. לצאת להליכה של לפחות חצי שעה (בדר"כ מאוחר בלילה) ואז לחוות ירידה הדרגתית עד הגעה לערכים שפויים. איזו חלופה להעדיף ???

25/11/2016 | 19:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עדיף לשמור במסעדה שלא לאכול פחמימות זמינות ולהמעיט בפחמימות המורכבות למנוע את תגובת העליה של הסוכר אחר הארוחה החריגה.

מנהל פורום סוכרת