חולה אונקולוגי אובחן כסוכרתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/10/2016 | 22:44 | מאת: יולי

ד"ר שלום, אבי בן 80 חולה אונקולוגי (כריתה תתשלמה של הקיבה לפני 8 שנים, ללא טיפול כימו מונע), סובל מנוירופתיה פריפרית ואורתוסטטיזם חמורה,נוטל פרדניזון שנים אובחן כעת כחולה סוכרת. a1c יצא 11.5 וסוכר בצום 185.הרופאת משפחה רשמה לו גלוקומין פעמיים ביום.וביקשה שנמדוד במכשיר מדידה ביתי לאחר שבוע עם התרופה.הוא קם בבוקר פעם 94 פעם 104 ושעתיים אחרי ארוחת צהרים מגיע ל-268 ולפני ארוחת ערב מטפס עד 295 ואחרי ארוחת ערב מגיע גם למעל 300. הוא מתלונן על חולשה, הוא שילשל כמה פעמים, יובש בפה, מטיל שתן כל חצי שעה.חזרתי לרופאה עם חרדה גדולה והיא הסכימה להעלות לו את הכדור ל- 3 פעמים ביום כדי שלא יטפס גבוה הסוכר.עכשיו הוא משלשל יותר וכל התופעות החמירו. אני אובדת עצות. האם זה בסדר שיקח פעמיים ביום למרות הסוכר הגבוה?האם לוקח זמן לתרופה להשפיע?(נוטל בערך שבועיים וחצי).אני מרגישה כאילו הכרחתי אותה לרשום לו 3 במקום 2....בבקשה בבקשב עזרתך. תודה מראש, יולי

30/10/2016 | 15:04 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, המטפורמין (גלוקומין) עלול לגרום לשלשולים קשים ובמקרים אלו מומלץ להפסיק את השימוש בו ובתכשירים אחרים המשלבים אותו בהרכבם. פני לרופא/מומחה לסוכרת שירכיב לו מערך תרופתי אחר המשלב ג'נוביה או גאלבוס עם מינונים אפקטיביים מינימלים של נובונורם לפני הארוחות בצהרים ו/או ערב.

מנהל פורום סוכרת