לידה בניתוח קיסרי בהריון סוכרתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/10/2016 | 16:16 | מאת: דודי

שלום רב, ברצוני לדעת לגבי אשה שלקתה בסכרת הריון במהלך ההריון עצמו ואמורה ללדת בניתוח קיסרי. האם זה נכון שהיא צריכה לעבור את הניתוח הקיסרי רק החל משבוע 39 ואילך בשל העובדה שבהריון סוכרתי הבשלת הריאות אצל העובר הינה איטית יותר ולכן יש להמתין לפחות לשבוע 39. תודה, דודי

21/10/2016 | 20:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עקרונית מומלץ להמתין ככל האפשר על מנת למנוע מצב של אי בשלות הריאות. כיום עם איזון טוב אידאלי וקפדני במהלך הסוכרת ההריונית ומשקל עובר תקין הסיכויי נמוך יותר.

מנהל פורום סוכרת