סוכרת וזריקת קורטיזון בכתף

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/10/2016 | 17:00 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 66 בריאה בדרך כלל ופעילה מאד. בגלל סוכרת 2 אני מטופלת כ-3 שנים בגלוקומין כל 12 שעות ותוצאות בדיקות הדם שלי בשנה האחרונה גלוקוז:104-116 והמוגלובין מסוכרר 58-61 A1C . אני סובלת מספר שבועות מכאבים חזקים בכתף שממש מפריעים לתפקוד היומיומי שלי. נשללה בעיה קרדיולוגית ובצילומי רנטגן לא נמצאה סיבת הכאבים. הציעו לי לקבל זריקת קורטיזון בכתף. האם בהיותי חולת סוכרת עלולה זריקה כזו ליצור לי בעיה? תודה שנה טובה יעל

10/10/2016 | 12:03 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יעל, הזרקת קורטיזון עלולה להקפיץ את רמות הסוכר ביום-יומיים לאחר ההזרקה ולאחר מכן הרמות תחזורנה למצב הקןדם.

מנהל פורום סוכרת