בעקבות שאלתו של מאיר, כאן למטה...

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/10/2016 | 05:55 | מאת: עדנה

דר' קנטר שלום, בהמשך לשאלת מאיר: לוקחת טוג'או בלילה וג'נואט בוקר וערב. בבוקר ובצהריים הסוכר שלי לא מתייצב בכלל. או שהוא בעלייה (אחרי האוכל), או שהוא בירידה מתונה וקבועה ( החל משעתיים וחצי אחרי). אני בתחושה שעלי לפקח שמא ירד יותר מדי. יוצא איפה שאני בודקת מס' פעמים ביום. רק בלילה הסוכר משתנה באופן מתון יותר. עולה אחרי הארוחה ואז יורד במתינות עד שעה: 4.30 לפנות בוקר ואז עד הבוקר עולה בהדרגה ומגיע ל- 130-135. האם זה בסדר? האם הסוכר לא אמור להתייצב בשלב מסויים ולהשאר סטטי עד הארוחה הבאה?

10/10/2016 | 12:11 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בניגוד למאיר שלוקח גם תרופה מהירת פעולה כנובונורם אני מבין שאת לוקחת רק ג'נואט, שהוא שילוב של מטפורמין וג'נוביה, 2 תרופות שאינן מגיבות מידית אלא פעולתן נפרשת על פני כ 8--12 שעות ברקע. הסוכר אינו מתייצב ו"מתיישר :לקו ישר קבוע אלא נמצא כל הזמן באוסצילציות עם רמות שעולות/יודות לאורך היממה, ובתגובה לארוחות, מאמצים ומתחים.

מנהל פורום סוכרת