בדיקת דם שבוצעה ללא צום

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/09/2016 | 13:38 | מאת: חוה

שלום לדוקטור, בת 53 בד"כ בריאה. ביצעו לי בדיקת דם ללא צום בבי"ח, (נשלחתי ע"י רופאת עור שלא זיהתה הרפס שהיה לי בפנים), אכלתי כ-4 שעות לפני ארוחה, התוצאה היתה 116 סוכר. האם זה מעיד על טרום סכרת? בתודה

29/09/2016 | 13:17 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אבחנה של סוכרת או קדם סוכרת נעשית לפי הערכים בצום ו/או שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות. רמת סוכר בצום עד 100 ושעתיים אחר ארוחה פחמימתית עד 140 הם הערכים התקינים לאדם בריא. מומלץ לך לבדוק סוכר בקופת החולין בצום ושעתיים אחר האוכל ואז נדע לבטח מה המצב

מנהל פורום סוכרת