טוגאולמות לעומת לנטוס

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/09/2016 | 21:07 | מאת: דורין

שלום רב אם הבנתי נכון הטוגאו הוא בריכוז פי שלושה לנטוס ושאלתי היא אם לקחתי 30 יחידות לנטוס ועכשיו עברתי לטוגאו האם עלי לקחת 10 יחידות בלבד? תודה רבה ושבוע טוב

29/09/2016 | 13:11 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הטוג'או אינסולין מבוסס על המבנה הפעיל שבלנטוס רק בריכוז גבוה יותר, כך שהנפח של הנוזל הדרוש להזרקה בטוג'או הוא שליש מהנפח של הלנטוס. עטי ההזרקה הספציפיים מתוכננים כך ש 60 יחידות בעט ההזרקה שך טוג'או הן זהות ל 30 יחידות בלנטוס, רק הכמות של הנוזל המוזרק פחותה בשליש בטוג'או. מכאן שמי שמזריק בעט של לנטוס 30 יחידות לפיח הסקאלה ומי שמזריק 30 יחידות לפי הסקאלה בעט של הטוג'או מזריק אותן יחידות רק בהבדל נפח הנוזל המוזרק.

מנהל פורום סוכרת