להפחית סוכר באמצעות השתן ...

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/09/2016 | 19:14 | מאת: יוסי

האם האמירה ששתייה מרובה מסייעת להורדת רמות הסוכר נכונה? מה יכול הרופא לספר על אותה תרופה שמסיעת להיפטר מסוכר דרך השתן.

29/09/2016 | 12:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יוסי שתיית מים מרובה אינה מפחיתה את רמת הסוכר בדם. קימת קבוצת תרופות חדשה שפוגעת במנגנון שמונע מעבר סוכר מהדם לשתן שבאדם רגיל עובר רק ברמות של 180 ויותר מהדם לשתן. עקב הפגיעה קיים מעבר של כמויות סוכר גבוהות לשתן ההופך למשחת סוכר ומהווה קרקע פורייה לחיידקים ולזיהומים בשתן בנשים וגם לבעלי ערלה בגברים. בחלק מהמקרים חלה גם פגיעה במנגנוני הוויסות הבסיסי/חומצי בדם והיו דיווחים בודדים על חמצת קטותית בסוכרת מסוג 2 בטיפול הנ"ל.

מנהל פורום סוכרת