טיפול בדלקת בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/08/2016 | 08:31 | מאת: אלה

ד"ר שלום רב אני בת 43 לאחר בדיקות דם ואולטרסאונד ומיפוי לבלוטת התריס אובחנה דלקת בבלוטת תריס שמלווה בכאב בגרון. הרופא נתן לי טיפול של חודש בפרדניזון 20 מ"ג 2 כדורים בבוקר ולאחר מכן לבצע בדיקת דם חוזרת . האם הטיפול שניתן הוא נכון מבחינת אורך השימוש וכמות הכדורים? האם מטיפול כזה יכולה להיווצר מחלה סוכרת? האם לאחר טיפול של חודש יש להפסיק את הכדורים בהדרגה? תודה מראש

22/08/2016 | 20:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בדרך כלל די בשבועיים-שלושה ואז מתחילים להוריד בהדרגה 5 מג כל 3 ימים עד להפסקה מוחלטת, אבל כל מקרה לגופו בהתאם לעצמת וחומרת הדלקת. מינון נמוך כזה לפרק זמן קצר יחסית לא גורם לסוכרת אבל יכול להחמיר זמנית סוכרת קיימת בלתי יציבה

מנהל פורום סוכרת