גבול הסכרת ועלייתה בעקבות כדורים

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/07/2016 | 06:43 | מאת: ע

שלום רב, אני על גבול הסכרת (100 ולא.. אני לא מודד) אני אמור ליטול כדורים בשם- ציפרלקס לכל החיים...באלון הכדורים כתוב שהכדור גם יכול לעלות את הסוכר…..השאלה: האם נטילת הכדור עלולה לגרום לכך שהעבור את הסף ואקרא סוכרתי…ושזה בלתי הפיך לאחר מיכן גם אם אפסיק לקחת את הציפרלקס?? האם נתקלת במשהו שנהיה סוכרתי בעקבות הכדור? אשמח לתגובתך בתודה מראש .ע.

23/07/2016 | 14:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, ידוע שציפרלקס מעלה את רמות הסוכר ומפריע לאיזון בסוכרתיים עם סוכרת קיימת. אם אתה שייך לקבוצת סיכון שיש לה סיכון גבוה יותר לפתח סוכרת מסוג 2 יתכן שהציפרלקס יהווה גורם שיתרום להופעת קדם סוכרת ובהמשך סוכרת של ממש.

מנהל פורום סוכרת