גלוקוז

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/07/2016 | 12:28 | מאת: נעמה

בבדיקת דם שעשיתי רמת הגלוקוז בדם יצאה 106 ( בצום של 8 שעות בערך ), אני מבינה שזה ערך גבוה ( גבול עליון 100 ), האם זה בוודאות אומר מצב טרום סוכרת ?? האם עליי להילחץ? אני בת 29, ללא בעיות סוכרת במשפחה וללא בעיות סוכר בעברי. משקל גוף 52 גובה 170.. עושה ספורט ומשתדלת לאכול בריא.. מה יכולה להיות הסיבה לגלוקוז הגבוה? מעט מודאגת.

23/07/2016 | 13:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ערכים של סוכר בצום מעל 100 מחשידים לאפשרות של קדם סוכרת אך לא די בבדיקה בודדת לקביעת האבחנה. מומלץ לך בחודשיים הקרובים לשמור על ארוחות ללא סוכרים זמינים ואז לחזור על בדיקות סוכר בצום + שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות, וכן המוגלובין A1C ואז נדע לבטח מה המצב.

מנהל פורום סוכרת