כורכום האם הוא מעלה את ההשפעה של גלוקומין

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/07/2016 | 16:16 | מאת: דנית

שלום קראתי שכורכום מאזן סוכר בדם וכן מעצים את ההשפעה של כדורים נגד סוכרת. האם זה נכון והאם אתה ממליץ לצרוך אותו?

23/07/2016 | 14:31 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דנית, הכורוכום מוכר אלפי שנים ברפואה ההודית ו/שיטות האיוורדה כ"תרופה" נגד מצבי דלקת כללית ודלקות המעי. במחקרים שנעשו בחולדות ועכברים נמצא שהוא מוריד את רמות הסוכר ומשפר מצבי סוכר גבוה, מהווה נוגד חמצון, וברפואה העממית יוחסו לו שלל של תכונות "רפואיות" הן למניעת סרטן והן למניעת סוכרת. בבני אדם אין ניסיונות נרחבים קליניים כפולי סמיות שיוכיחו את הפעילות שלו, למרות שבמאות המאמרים שפורסמו, בעיקר מהודו, מיחסים לכורכומין "פוטנציאל" להוות בעתיד בסיס לתרופה לסוכרת וכמה חברות בארה"ב מתעניינות בנושא. בנסיונות שנעשו בתל השומר נמצא שהוא מקל על תהליכי דלקת של המעי, אך בצריכה היומית שלו המקובלת לא מגיעים לריכוזים הגבוהים הנדרשים לקבלת השפעה משמעותית. כך שבדומה לקינמון, ניתן לצרוך אותו אך קרוב לוודאי שבכמות צריכה יומית רגילה לא מגיעים לרמות שתשפענה משמעותית.

מנהל פורום סוכרת