נובורפיד וחדר כושר

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/07/2016 | 22:24 | מאת: השועל

שלום אני משתמש חדש בנובורפיד. בצהריים לקחתי 8 יחידות של נובורפיד, אכלתי ארוחת צהריים והסוכר היה 175 שעתיים אחרי הארוחה. 5 שעות אחרי הארוחה הלכתי לחדר כושר ולפני ההליכה על ההליכון מדדתי והסוכר היה עדיין 175. אחרי 40 דקות על ההליכון הרגשתי רע, מדדתי והסוכר היה 53. לאחר שלקחתי הרבה סוכריות הסוכר עלה ומרגיש חולשה עדיין. השאלות שלי: 1. האם אסור להשתמש בנובורפיד ואז ללכת לחדר כושר ? 2. איך סוכר צונח ב 40 דקות מ 175 ל 53 ?

23/07/2016 | 13:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך נובונורם משתייך לקבוצת התרופות "ממריצות הלבלב" וגורם להגברת הפרשת האינסולין מהלבלב שלך . כשלוקחים אותו לפניי הארוחה הוא מונע את קפיצת רמות הסוכר המתרחשת בשעה עד שעתיים בגין הארוחה. חלק מהנוטלים אותו רגישים למינון גם בערכים נמוכים ומגיבים בנפילת הסוכר. מאמץ גופני ממושך גורם בשני שליש מהסוכרתיים לירידה, לפעמים קיצונית ברמות הסוכר (בשליש האחר הוא גורם דווקא לעליה..) במקרה שלך מומלץ לאכול פרי לפני ההליכון (בננה בלי קליפה זה מצוין).

מנהל פורום סוכרת