סמל האגודה למלחמה בסוכרת ומה זה אומר

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/07/2016 | 18:52 | מאת: שמעון

שלום הבנתי שלסוכרתיים ובדיאטה אסור בכלל לצרוך סוכר והבנתי שסמל האגודה לסוכרת מאשר דברים שמותר לסוכרת אז אני לא מבין איך האגודה נותנת אישור למאכלים עם סוכר ונגזרותיו כגון דקסטרוזה,לתת,מולסה. במיוחד בלחמים, איך אנחנו צריכים להתייחס לתו זה .

23/07/2016 | 13:20 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שמעון, גם סוכרתיים זקוקים לכמות אפקטיבית של סוכרים בכלכלה היומית, שרובם צריכים להיות סוכרים מורכבים עם עד כ 15% סוכרים זמינים יותר. באגודה הישראלית לסוכרת קיימת ועדה של מומחי תזונה רופאים ודיאטניות שבודקת את המוצרים (לפחות כך היה כשהייתי בין מקימיה לפני 15 שנים). הם צראיכים לאשר "תו תקן" שמוצר כמתאים לסוכרתיים בהתאם ואנ מקווה שכך זה נעשה גם כיום.

מנהל פורום סוכרת