סוכרת והפרעות שינה ....

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/07/2016 | 14:36 | מאת: מני

1. האם יש קשר בין סוכרת להפרעות שינה 2. האם יש מניעה לחולה סכרת הנוטל אינסולין ליטול מלטונין

23/07/2016 | 13:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מני, קיים קשר בין נדודי שינה לסוכרת, ויש המאמינים שנדודי שינה/חוסר שעות שינה תורם להופעת סוכרת מסוג 2. הסוכרת עצמה כנראה אינה גורמת להפרעות בשינה אך נצפו למשל תנועות רגליים לא רצוניות מוגברות בשינה אצל סוכרתיים. בניסיונות בחולדות נמצא שמלטונין יש לו השפעה הפוכה על הפרשת האינסולין- עליה במלטונין מפחיתה את הפרשת האינסולין ולהיפך. מתן מלטונין לסוכרתיים מסוג 1 מעלה את רמות הסוכר, ובסוכרת מסוג 2 הוא מפחית את הסנסיטיביות של הגוף לאינסולין כך שיש להתייעץ עם הרופא שלך והתאים לעתים את מינון התרופות מחדש בהתאם יש למלטונין גם השפעה על הגלוקגון המופרש מתאי הביתא בלבלב.

מנהל פורום סוכרת