האם כדי להתחיל בטפול

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/06/2016 | 08:37 | מאת: אורנה

בוקר טוב ד"ר, אני בת 56 ,עד כה לא אובחנתי כלוקה בסוכרת. בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי ערכי הגלוקוז היו 112 וה-6.5 HbA ה-BMI שלי הוא 39 ובסביבות אוקטובר ,אחרי שאגמור את כל הבדיקות והאישורים, אני צפויה לעבור ניתוח בריאטרי. שאלתי היא האם כדאי להתחיל כעת בטיפול תרופתי לטיפול בסוכרת ואם כן איזה כדורים היית ממליץ. תודה רבה, אורנה

10/07/2016 | 13:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לאור המשקל הנוכחי וערכי ההמוגלובין A1C מומלץ בנוסף לדיאטה לשלב גם מטפורמין (=גלוקומין=גלוקופאג') בערב אחר האוכל. קרוב לוודאי שלאחא שתעברי ניתוח בריאטרי בהצלחה ותפחיתי משמעותית במשקלך רמות הסוכר ישובו לנורמה ולא תזדקקי יותר לתרופה.

מנהל פורום סוכרת